Billiga flyg Florida

Florida är USA:s sydligaste delstat. Florida går också under smeknamnet The Sunshine State. Huvudstaden heter Tallahassee men största stad är Miami. Andra stora städer är Orlando, Jacksonville, Tampa och Fort Lauderdale. I delstaten bor cirka 16 miljoner invånare, vilket gör den till den 4:e mest folkrika delstaten.

Klimatet är i stort sett subtropiskt i hela Florida, förutom tropiskt längst i söder. Klimatet är, utom i närheten av träsken, mycket sunt, varför Florida om vintern besökes av personer med svag hälsa från de norra delstaterna. Medeltemperaturen i juli är i Jacksonville i norra Florida samt i Tampa 27,4°, i östaden Key West 26,1°.

Florida har mycket att erbjuda för sina besökare. Sol, bad, golf, otroliga nöjesparker, shopping och exotiska djur. Glöm inte att bil är nödvändigt för en semester i Florida. Alla kör bil och det är ont om trottoarer och kollektivtrafik.

Besök Miami med sin latinamerikanska stämning med coola barer, hotell och restauranger.

Fort Lauderdale kallas Amerikas Venedig och har ett 50 mil långt kanalsystem. Här hittar du en utmärkt blandning av härliga stränder, fint vatten, bra hotell och restauranger och gott om bra shopping

Key West är USA:s sydligaste plats och en spännande blandning mellan av Västindien och Amerika. Hit har alltid kreativa människor lockats - både författare och konstnärer. Den mest kände kanske är Ernest Hemingway och hans hem är idag museum.

I Orlando finns Disney World, Epcot Center, Sea World och Universal Studios, vilket gör staden till den perfekta semesterdestinationen för hela familjen.

För dig som vill ha en spännande semester fylld med intryck och aktiviteter är Florida ett givet resmål!