Billiga flyg Storbritannien

Många blandar ihop Storbritannien och England. Det kanske inte är så konstigt. England symboliserar mycket av det som vi associerar med hela det typiskt brittiska: fotboll, trädgårdar, scones och te, pubar, artighet, popmusik och komiker. Bland annat.

Storbritannien består av England, Skottland, Wales och Nordirland. Här ryms "huvudstäder" som London, Cardiff, Edingburgh och Belfast. Storbritannen kännetecknas inte bara av stora städer, även om det är ett mycket tättbefolkat område. I Storbritannien finner du också små pittoreska byar och lantliga slott där tiden verkar stått stilla sedan glansdagarna på 1700-1800 talet. Efter ekonomisk kris under 70- och 80-talet genomsyras Storbritannien nu av framåtandra och optimism. Den ekonomiska situationen är bättre än på länge. Nyligen tog en ny premiärminister över efter Tony Blair, vid namn Gordon Brown.

Invånarna i Storbritannien är till karaktären mångfacetterade. Dels lite försynta och vänliga, dels sarkastiska och ganska gammalmodiga i sin syn på barnuppfostran och nationalism. Men artiga är dom alltid. Ett "please", "sorry" och "thanks" i var och varannan mening tillhör det vardagliga livet. Som besökare möts du oftast med värme och ett gott humör.

En öppnare inställning till det offentliga livet än vad vi svenskar är vana vid gäller i Storbritannien. Man arbetar hårt och gillar att sitta hemma och mysa framför teven. Men ett besök på den lokala puben efter jobbet är likväl ett måste. Utan en "pint" i gott sällskap är livet trots allt inte mycket värt.