Billiga flyg Malaysia

Malaysia är ett av de mest populära resmålen i Sydostasien. Landet består av två delar: Västmalaysia på den malajiska halvön med huvustaden Kuala Lumpur, samt Östmalaysia på den norra delen av Borneo.

Ett besök i Malaysia innebär fantastiska stränder, vackra nationalparker med regnskog och en kulturell mångfald. Malaysias invånare är en fascinerande blandning av malajer, kineser, indier samt en lokal urbefolkning, vilket även avspeglar sig kulturellt. Detta gör även det malajiska köket till en variationsrik upplevelse och med ett utbud som passar de flesta smaker.

Några av höjdpunkterna under en resa i Malaysia är Taman Negara nationalpark, vilken är en av de äldsta regnskogarna i världen, ett besök i Kuala Lumpur med de höga Petronas Towers samt Penang och Melaka, två städer med en spännande historia. Shoppingen är också en upplevelse, med ett stort utbud av allt du kan tänkas vilja ha. Det finns även gott om marknader att fynda på. Missa heller inte att besöka staterna Sabah och Sarawak på Borneo. Kritvita stränder, knallblått vatten och fantastisk dykning och snorkling.

I Malaysia finns det ett stort utbud av hotell i olika prisklasser, ifrån billiga backpackerställen till resorts med all tänkbar lyx och spaverksamhet.

Landet är under stark ekonomisk utveckling, vilket gör det till en av de mer moderna länderna i sydöstra Asien. Jämfört med många andra asiatiska länder känns Malaysia välutvecklat och det mesta du kan tänkas behöva finns tillgängligt.

Malaysia är det perfekta resmålet för dig som söker ett tropiskt klimat. Eftersom landet spänner över ett stort geografiskt område varierar klimatet beroende på var du befinner dig. Medeltemperaturen i luften är 20 till 30 grader och i vattnet kring 28.