Billiga flyg Sicilien

Eftersom Sicilien för många är så intimt förknippat med maffian är det lika bra att klara av det med en gång: Nej det är ingen myt, den sicilianska maffian finns och den kallas Cosa Nostra, som betyder vår sak. Men som turist stöter du knappast på den så det är bara att slappna av och njuta av en fantastisk och varierande ö.

Siciliens största och mest kända turistort ligger på östkusten och heter Taormina. Förutom den grekiska amfiteatern har staden egentligen inte så mycket sevärdheter, men miljön är en attraktion i sig. Taormina, som är en brant liten stad med massor av trappor, ligger på en klipphylla 200 meter ovanför Naxosbukten, där det finns fina stränder. På huvudgatan Corso Umberto flanerar man fram och tillbaka, och här finns ett stort utbud av kaféer, restauranger med pizza bakad i vedeldade ugnar och butiker.

Lockar Medelhavet är det linbanan ner till stränderna som gäller. Söder om Taormina ligger badorten Giardini-Naxos som har en helt annan karaktär. Här ligger de flesta hotellen nära stranden vilket passar bättre för den som föredrar ett renodlat strandliv framför charmigt stadsliv.

På öns västsida finns förutom huvudstaden Palermo, också den lilla hamnstaden och badorten Cefalù, som trots att det är Siciliens andra semesterort lyckats behålla sin ursprungliga charm. Den levande vulkanen Etna, som ligger på östsidan, kan ses från alla håll när man reser på nordöstra Sicilien. På Etnas sidor är marken bördig och här växer bland annat apelsiner, mandariner, citroner och olivträd. I februari-mars håller Etnas två liftsystem som tar dig till skaplig utförsskidåkning öppet. Sicilien har eget självstyre varför Roms politiker inte har mycket att säga till om här.