Billiga flyg Sardinien

Trots att Sardinien är Medelhavets näst största ö är den inte speciellt stor - från norr till söder tar det bara fyra timmar med bil. Om du skulle resa den sträckan skulle du förvånas över hur fort landskapet förändras. Det är som att den lilla ön blivit hem till så många landskap att de knappt får plats.

Förutom genom landskapet sticker Sardinien ut från övriga Italien på flera sätt. Trots att ön varit italienskt i 200 år ser sig sarderna i första hand som sarder och i andra hand som italienare. Även på ön finns stora skillnader mellan områdena. Byar på bara några kilometers avstånd kan se helt olika ut, och det sardiska språket består i själva verket av flera olika dialekter.

Vill man uppleva det "äkta" Sardinien ska man bege sig till de bergiga trakterna som kallas Barbagia. Här är den sardiska kulturen som mest levande och fåraherde fortfarande ett vanligt yrke. I de sardiska bergen doftar det av lavendel och timjan. Emellanåt skymtas små byar, fruktlunder och arkeologiska utgrävningar. Öns våtmarker lockar rosa flamingo i tusentals och vid havet skymtar turkosglittrande, klara vikar med ljusa sandstränder och klippor som slipats lena av vinden.

Sardinien har även några områden för den som vill ha mer stadsliv. Längst söderut ligger den gamla feniciska staden Cagliari som är ett populärt turstmål, och i öster ligger Costa Smeraldas kuststräcka som är jetsetarnas hemmaplan. Här kan du äta på öns dyraste och mest exklusiva restauranger medan du spanar på pampiga lyxbåtar.

Om du letar efter flyg till Sardinien har du hittat rätt. På Travellink kan du söka bland hundratals flygbolag för att hitta den resa som passar dig. Trevlig resa!