Billiga flyg Iran

Billiga flyg till Iran hittar du alltid här på Travellink. Vi hjälper dig att hitta resan som passar dig genom att jämföra flygpriser bland hundratals flygbolag.

Resa till Iran

Iran, som tidigare kallades Persien, är ett av världens äldsta kulturområden. I Iran kan du uppleva Persiens historia på platser som Shiraz och Persepolis. Den Iranska gästfriheten, arkitekturen och maträtterna gör landet öster om Eufrat och Tigris ett måste att upptäcka.

Sevärdheter Iran

Persien var under den akemenidiska dynastin världens mest framstående kultur. Den Blå Moskén i Tabriz byggdes 1465 är en av sin tids mest praktfulla byggnader.

Yazd är en stad längs Sidenvägen som är värd ett besök. I staden stannade karavanerna längs sidenvägen för att köpa silke, mattor och andra textilier på väg mot Centralasien och Indien. Staden är välbevarad. Här får du en inblick i den klassiska persiska stilen med trånga gränder, öppna torg och livliga basarer.

Persepolis palatset, drygt 60 km från Shiraz, är den sista lämningen av det förhistoriska Mellanöstern och med på UNESCOs värdsarvslista. Själva staden Persepolis uppfördes av Darius den store för 2 500 år sedan.

Irans klimat

Iran består huvudsakligen av berg och högland, koncentrerade till landets centrala delar, och flacka, odlingsbara områden vid kusten. På höglandet snöar det ofta och kan vara kallt medan det kan bli upp till 40-50 grader på låglandet. Klimatet är för det mesta torrt eller halvtorrt medan ett subtropiskt klimat dominerar längs Kaspiska havets kust. Somrarna är varma och vintrarna kalla.

Shopping Iran

Shiraz har livliga och vackra basarer. Längs med marknadsgatorna kan man ibland se nomader som kommer för att handla. Här kan du köpa allt ifrån orientaliska antikviteter till handvävda mattor, kopparföremål, grönsaker, kryddor och målningar.

Oavsett vad som lockar dig till Iran hjälper vi dig att hitta rätt flyg och hotell för din resa. Sök och jämför flyg till Iran här på Travellink. Trevlig resa!