Billiga flyg Egypten

Billiga flyg till Egypten hittar du enkelt via Travellink. En flygresa till Egypten är första steget in i en värld av sol, strand, pyramider och smaker från det egyptiska köket.

Resa till Egypten

Att resa till Egypten är som att resa bakåt i tiden. Pyramiderna, templen, monumenten och de arkeologiska fynden ger en inblick i hur människor levde här för över 4 000 år sedan. Men Egypten är mer än bara historia. Här hittar du också lättsammare förströelser som sol och bad, nattliv, shopping och god mat. Ett tips är nationaldrycken Karakadé - ett sött hibiskus-te. Téet kan drickas både varmt och kallt.

Sevärdheter i Egypten

Är du i Kairo är pyramiderna och sfinxen i Giza självklara resmål. Besök också trappyramiden i Saqquara och "den böjda pyramiden" i Dahshur. Längre ner längs Nilen ligger en annan stad med tusenårig historia: Luxor. Här kan du besöka Karnak-templet och vandra bland pelarna i templets stora salar. Utomhusmuseet, som ligger intill templet är också värt ett besök. På andra sidan staden ligger det nästan lika imponerande Luxor-templet och ett spännande mumie-museum. På Nilens motsatta strand hittar du Konungarnas Dal. Där kan du beskåda farao Tutankhamuns grav och farao Hatshesput dödstempel, som delvis huggits ut i kalkstensklipporna.

Norr om Kairo ligger Alexandria där du bland annat kan se fortet Qaitbay, katakomberna i Kom el-Shouqafa och de romerska ruinerna i Kom El-Dikka. Dessutom finns ett flertal muséer.

Om vill du pausa sightseeingen för mer nöje finns Giza Zoo och temaparkerna Magic Land och Dream-park. Andra tips är att spela golf på Mena House-banan med utsikt över pyramiderna, ta en ridtur i öknen eller shoppa loss på den stora marknaden Khan al-Khalili. Runt Röda Havet och Sharm El-Sheikh finns också möjligheter för dykning och snorkling. Oavsett vad som lockar dig till Egypten hjälper vi på Travellink dig att jämföra och boka både flyg och hotell.